Spirituele reis naar Bali - Indonesie

16 daagse reis - 31 maart tot 15 april 2020
5-sterren luxe accommodatie

Spirituele reis naar Bali

Van 31 maart tot 15 april 2020 gaat DEVINUS naar het prachtige spirituele eiland Bali!

 

 

 

BALI: DE PAREL VAN INDONESIË

Bali is een waar paradijs, een plaats vol mysterieuze spiritualiteit! Een prachtig eiland om In verbinding te komen met je Kern, Moeder Aarde, de Bron, je Hart en met wie je werkelijk bent!! Dit alles in combinatie met paradijselijke plekjes, magische tempels, felgroene rijstvelden, uitgestrekte palmstranden, allerlei excursies en uitzuivering- rituelen.

Je verblijft deze reis in een luxueuze privé villa  op een rustig plekje, direct aan het strand met uitzicht over de Bali zee aan de ene kant en aan de andere kant zie je de rijke tropische tuin met op de achtergrond de bergen. Het heerlijk verkoelende zwembad, de prachtige aangelegde tropische tuin en het schitterende uitzicht over de Noord Balinese zee, de bergen en palmbossen, maken deze prachtige vakantievilla tot de perfecte accommodatie voor jouw spirituele, relaxte en luxe vakantie.

De vakantie villa ligt aan het strand van Brong Bong, een dorpje niet ver van Lovina, waar je met een bootje prachtig dolfijnen kunt spotten. Lovina is de bekendste badplaats van Noord-Bali. Omdat de stranden van Lovina lavastranden zijn, hebben ze donker zand, wat het bezoek heel speciaal maakt. Dankzij de ondiepe lagune en de rustige stroming kunt je hier fijn en veilig zwemmen en snorkelen.

We hebben een taxibus (inclusief Engelstalige chauffeur) tot onze beschikking om de leukste tripjes en excursies te ondernemen. De prachtige en grote slaapkamers in het huis beschikken allen over een airco en ventilator. De bedden zijn voorzien van heerlijke dikke matrassen, zodat je goed uitgeslapen aan je dag kunt beginnen. Alle voorzieningen zijn aanwezig om jouw spirituele vakantie zo aangenaam mogelijk te maken.

Alle suites hebben een schitterend uitzicht over de zee of tuin.

 

 

Video van de accommodatie

Dit is de accommodatie waar we naar toe gaan! Heb je nu al vragen of interesse laat het ons weten!

Het programma ‘Leven vanuit je Kern’

Om de dag is er een ochtend programma van 3,5 tot 4 uur. We starten na het ontbijt afwisselend met yoga, energetische lichaamsbewegingen, chakra oefeningen,  ‘open je hart oefeningen’ en meditaties in de prachtige tuin, of op het privé strand. In de middaguren en avond ben je vrij om te doen waar jij behoefte aan hebt. Zwemmen in de zee of in het zwembad, wandelen in de prachtige tuin, dolfijnen spotten, snorkelen bij menjang island, uitrusten, massage ontvangen, of naar Lovina gaan. ’s Avonds kunnen we bij een mooie zonsondergang mediteren op het strand of bij volle maan een ritueel ondergaan. De dagen zonder programma worden ingevuld met allerlei prachtige excursies. (Je bent hier totaal vrij in, wil je uitrusten bij t complex of gewoon even niets, dan kan dat uiteraard ook)

We zullen tijdens het programma aandacht geven aan de volgende thema’s EENHEID, VERBINDING,INNERLIJKE LEIDING, UNIVERSELE LIEFDE, SAAMHORIGHEID en DEVINUS ( Het Goddelijk bewustzIjn),Dit alles door middel van  bewustwording, (geleide)meditaties, heling  en uitzuiverings-oefeningen, rituelen en proclamaties.

Je leert:

 • In verbinding te komen met wie je werkelijk bent, namelijk liefde.
 • Verdieping en bekrachtiging van je innerlijke leiding, je Hoger Zelf, je KERN
 • In verbinding te Zijn met moeder Aarde, de Bron en je Hart
 • In je ZIJNS-kracht te komen.
 • In verbinding te komen met jouw scheppingskracht en missie
 • Openen van je hart, door totale zelfacceptatie en zelfvergeving oefeningen
 • Ont-schuldigen. Je weer herinneren dat jij in essentie onschuldig bent.
 • Vertrouwen en overgave
 • Je weer te herinneren dat je heel, perfect en compleet bent. Dat je goed bent precies zoals je bent en hier niets voor hoeft te doen.
Foto’s accommodatie

Hier een aantal mooie foto’s van de accommodatie.

Bezienswaardigheden en excursies

Behalve duiken, snorkelen en dolfijnen spotten aan de unieke lavastranden van Lovina, zijn er prachtige diverse bezienswaardigheden in Noord en midden Bali. Gehuld in een traditionele sarong gaan we op pad om de mooiste tempels van Bali te ontdekken. Bali wordt namelijk niet voor niets het eiland der 1000 tempels genoemd.

Programma spirituele reis Bali

Dag 1 en 2: De eerste 2 dagen na aankomst zijn vooral nog gericht op uitrusten, meditaties, kennismaking en een openingsritueel om onze intenties te bekrachtigen.

Dag 3: De derde dag bezoeken we een watertempel waar we een uitzuivering ceremonie ondergaan van een Hoge Priester. Deze uitzuivering is een geweldige ervaring en heling voor je lichaam en ziel. Je energiebanen en aura worden als het ware schoon gemaakt van negativiteit en andere opgeslagen emoties en blokkades. Je voelt je gezuiverd en vrij. Hierna bezoeken we de enige boeddhistische klooster op Bali In Banjar, het Brahma Vihara Ashrama-klooster, waar we in de tempel van Vrijheid een meditatie zullen ondergaan.

Na het bewonderen van het klooster sluiten we ontspannend af met een duik in de drie heilige heetwaterbronnen van Air Panas. Het zwavelhoudende water is erg goed voor je huid en blijkt zelfs een helende werking te hebben.  Een heerlijk ontspannend uitstapje tijdens je reis!

De 4 de dag : Ochtendprogramma, thema EENHEID.

s’Avonds gaan we uiteten bij Buddha Bakery in Lovina.

De 5 de dag : Mayong Culture Walk. Deze moet je gedaan hebben!! We maken een prachtige wandeling door de Mayong rijstvelden en de natuur erom heen, onder begeleiding van een zeer enthousiaste gids, Putu. Hij verteld met veel passie over de rijstvelden, de fases van de rijstgroei en de oogst. Hij geeft je een kijkje in hoe de Balinezen leven en verteld over hun gebruiken, rituelen en religie. Het is een wandeling van ongeveer 3 uur die vrij gemakkelijk te doen is met prachtige vergezichten over de rijstvelden.

Hierna sluiten we af met een heerlijk diner bij zijn vrouw, een geweldige kokkin!

6 de dag: Ochtendprogramma, thema VERBINDING

7 de dag : Sekumpul watervallen. De mooiste watervallen van heel Bali. We wandelen via allerlei trappen, slingerende paden en houten bruggetjes naar adembenemende mooie watervallen in een prachtig regenwoud / jungle gebied. Hier zullen we een frisse verkoeling en een heerlijke, meditatieve uitzuivering ondergaan. Deze tracking wordt door 2 gidsen begeleidt die ons ook ondersteunen bij het oversteken van rivieren en paden. Is het wandelen te zwaar of te lang voor je dan kan je ook met een scooter gebracht worden!

8 ste dag: Ochtendprogramma, thema INNERLIJKE LEIDING.( In de middag is het mogelijk om te snorkelen bij menjangan island. We vertrekken dan met een boot naar het eiland waar we 2 x een uur snorkelen en een eiland tour maken. Dit is vrijblijvend en hier zijn extra kosten aan verbonden van 40 euro! Dit is incl lunch).

Dag 9 en 10: Ubud, Sebatu, Gunung Kawi tempel en Tirta Empul

Dag 9: We vertrekken na het ontbijt naar Ubud, ook wel het artistieke en culturele hart van Bali genoemd.Iedere ochtend tussen 6 en 9 is er een lokale markt in het centrum van Ubud waar ze vers fruit, groenten en bloemen verkopen. Na negen uur wordt deze markt omgetoverd tot een toeristenmarkt waar je mooie kunstwerken, kleding en souvenirs kunt kopen. Ook krijg je de gelegenheid om allerlei wellness centra, yoga studios en tempels te bezoeken. We zullen in Ubud overnachten en ontbijten om vandaar uit naar 3 bijzondere tempels gaan.

De dag van aankomst zullen we naar Sebatu gaan. Deze tempel heeft enorm veel indruk gemaakt op mij en de groep. Het ligt in een typisch Balinees dorpje waar de toeristen ver te zoeken zijn. De locals komen hier om te bidden voor genezing en uit te zuiveren in een watervalletje voorzien van heilig water. Mocht je een lichamelijke ziekte, of lichamelijke klachten hebben, dan kan je hier om genezing, uitzuivering en heling vragen.

 

Dag 10 : Pura Tirta Empul – Tempelcomplex met Heilig Waterkranen.

Ten noorden van Ubud vult heilig water de baden van Pura Tirta Empul . De Balinese bevolking komt naar deze Hindoeïstische tempel om zich te wassen in de zogenaamde fontein van de eeuwige jeugd. Hier vinden ook belangrijke reinigingsrituelen plaats. Tirta Empul betekent letterlijk heilig bronwater. Aan dit water worden magische en helende krachten toegekend. Er wordt gezegd als men last heeft van nachtmerries, na een bezoek in dit water deze geheel verdwenen zullen zijn. Ook zou het heilige water zorgen voor verjonging en zelfs onsterfelijkheid.  Het water wordt gezien als het meest heilige water van Bali en word voor veel ceremonies gebruikt. Balinese komen dan ook massaal naar de Tirta Empul Tempel om zich te laten onderdompelen in dit heilige water. Wij zullen ons ook laten onderdompelen in dit water, gehuld in een sarong. Terwijl we worden omringd door godenbeelden en bloemenoffers wassen we alle negatieve energie van ons af en reinigen we ons lichaam en geest.

Gunung Kawi tempel

De Gunung Kawi-tempel is een van de oudste en opvallendste archeologische tempelcomplexen van Bali. De indrukwekkende, mystieke tempels liggen aan de heilige rivier de Pakerisan en zijn in de berg uitgehakt. De ruïnes van de 11e eeuw gebouwde tempels zijn van een ongekende magische schoonheid. Deze tempel heeft op mij het meeste indruk gemaakt van ze allemaal. Hier heb ik een ongelooflijke kracht en verbinding gevoeld met al wat is! In de rotsen bevinden zich meditatieruimtes waar we een kracht meditatie, een meditatie voor je authentieke IK zullen ontvangen.

11 de dag : Ochtendprogramma, thema LEVEN IN HET NU

12 de dag: Passar Agung en Pulaki tempel

We gaan naar het westen van Bali, slechts een half uur verwijderd van onze locatie. Het westen is heel anders dan alle andere regio’s in Bali. Het is er nog steeds erg mysterieus en nog vrij onbekend voor reizigers. Ik zelf vind het westen het mooiste stukje van Bali. De kustlijnen zijn nog steeds rustig, knus en afgelegen, de rijstvelden zijn nog rijk en groot, de bergen zijn nog steeds onaangetast door toerisme en de wegen nog redelijk traditioneel.

We bezoeken de tempel Pulaki. Dit is een “zeetempel”, die in de 16e eeuw werd gesticht. De zeetempels werden gebouwd om de goden van de zee te eren. Veel van de belangrijkste zeetempels bevinden zich langs de zuidwestkust van het eiland. De posities van de tempels waren bedoeld om het eiland Bali een ketting van spirituele bescherming te bieden. Hier zullen we een mediteren voor bescherming en veiligheid.

Een andere tempel is de Pura Pasar Agung-tempel ( Grote Markt), een geweldige kleurrijke tempel aan de oceaan waar de mensen van Bali bij elkaar komen om te bidden voor hun zaak, bedrijf of werkzaamheden. We gaan hier bidden en mediteren voor overvloed en krijgen verschillende zegeningen van een priester.

Hierna gaan we dineren in het prachtige, ongerepte en authentieke kustdorpje Pemuteran.

13 de dag: Ochtendprogramma, thema UNIVERSELE LIEFDE

14 de dag: Bezoek aan Singaraja de oude hoofdstad van Bali. We bezoeken het oude Koninklijk paleis, een Chinese tempel en de prachtige oude mystieke havenstad, alwaar we gaan dineren in een typisch eettentje, een Wahrung !

15 de dag:  Thema SAAMHORIGHEID. en afsluitingsritueel.

In de namiddag vertrekken we naar het vliegveld en nemen we het prachtige Bali en de spirituele kracht ervan mee in ons hart om thuis verder te integreren!

DEVINUS-reizen-rijstvelden-Tegalalang PANO

 

Coaching

Deze prachtige weken worden begeleid door Sylvia Smit en Simone Belle

Beiden hebben zij een praktijk in Bewustwording en Bewust Zijn en begeleiden zij mensen om in hun eigen innerlijke kracht te komen en zich te herinneren wie zij werkelijk zijn namelijk LIEFDE!!

 

VIDEO omgeving en excursies

De grote letters

 • Je dient zelf zorg te dragen voor een aansprakelijkheids-/reis-/annuleringsverzekering
 • Na ontvangst van je inschrijvingsformulier is uw boeking definitief en ontvang je van ons bevestiging per email. Restitutie van je aan- en eindbetalingen is niet mogelijk.
 • DEVINUS is niet aansprakelijk voor persoonlijke schade en schade aan goederen tijdens de reis en het verblijf.
 • Alcoholische dranken en persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening
 • Betaling in termijnen voorafgaand aan de reis mogelijk, informeer naar de mogelijkheden

Inschrijven spirituele reis naar Bali

Aarzel niet en schrijf je snel in voor deze prachtige 16-daagse reis!

€2595