0631907106 info@devinus.nl

Spirituele reis Thailand

2 tot 18 april 2024 - 17 daagse reis Chiang Mai - "VRIJ EN BLIJ"

Prachtige retreat gelegen in de rijstvelden en met uitzicht op de bergen.

Spirituele reis Thailand – ‘VRIJ EN BLIJ’

2 tot 18 april 2024 (nog 2 plekken vrij)

Het is ook mogelijk om nog 5 dagen extra bij te boeken en uit te rusten op het tropisch eiland Koh Chang met zijn prachtige witte zandstranden. Vraag hier gerust naar!

 

Voor wie is deze reis bedoeld?

Thailand wordt ook wel ‘THE LAND OF THE SMILE’  genoemd. Het thema tijdens deze reis ‘Vrij en Blij’  zegt het eigenlijk al helemaal! Dus…

 • Heb jij behoefte aan innerlijke VREUGDE, je gewoon gelukkig voelen met wie je bent?
 • Positieve gedachten te ervaren?
 • te leven in het NU?
 • Je Vrij en onbevangen te voelen en te stralen?
 • In contact te komen met je magisch en onbevangen kind?
 • Heb jij behoefte om in verbinding te zijn met je innerlijke Bron, je ware Zelf, daar waar vrede, vreugde en vrijheid is?
 • Je te laten leiden door deze krachtige, volmaakte, helende levensenergie?
 • Wil jij in contact komen met je eigen wijsheid, je grootsheid en je Zelf ten diepste ontdekken?
 • Heb jij het verlangen om paradijselijke plekjes te bezoeken in combinatie met bewustzijns-verdieping, energetische en helende oefeningen en meditaties?

Tovert dit alles een glimlach op jouw gezicht en heb jij behoefte om pure levensvreugde te ervaren? Je gewoon gelukkig te voelen ongeacht de uiterlijke omstandigheden! Je weer onbevangen en Vrij te voelen zoals een kind? Ja….dan is deze prachtige reis jouw cadeau aan je Zelf!!

 

Geluk vind je binnenin je Zelf

De bron van geluk, van vreugde, zit binnen in ons. Soms vergeten we dat en zoeken we het buiten ons: in specifieke omstandigheden, in werk, het gezin, de partner, kinderen, religie etc. Echter dit is meestal tijdelijk en gaat voorbij. Het geeft je tijdelijke verlichting, maar niet permanent, want niets is permanent. Alles verandert. Echter diep van binnen zit iets wat niet verandert: dat is wie je werkelijk bent! Dat is  je ware Zelf, je Spirit en die is onsterfelijk.

De waarheid ligt uitsluitend in ons Zelf en in het Nu. Niet in de toekomst, niet in het verleden en niet buiten ons! Zodra je in het Nu leeft in verbinding met je ware Zelf verdwijnt het verleden, verdwijnt de onrust ! En……hoe meer je in verbinding met je ware Zelf bent, hoe meer er een lach op je gezicht komt.

2 lachende Thaise kinderen

Vreugde is een rijkdom!

Geluk is je natuurlijke staat, kijk maar naar kleine kinderen. Ooit was ieder van ons een onbekommerd blij kind. Kinderen zitten niet in een hoekje met een lang gezicht. Ze leven altijd in het Nu. Ze doen alles in volle overgave en ook al worden ze een keer boos, toch kunnen ze meteen weer een lach tevoorschijn toveren.

 Laat je glimlach zien. Dat is jouw eerste natuur. Jij bent de Bron van vreugde!

 

Programma

Om de dag is er een programma van ongeveer 3 uur. Dit programma bevat de volgende heerlijke ingrediënten:

 • Oefeningen/meditaties om in contact en verdieping te komen met het vreugdevolle en magisch kind in jou
 • Oefeningen en meditaties om in het Nu te zijn (correctie van je gedachten)
 • Training in bewustzijn
 • Yin yoga
 • Ademhalingsoefeningen
 • Vergevingsoefeningen
 • Innerlijk kind, Bron, Hoger Zelf en Aarde Meditaties ( zowel geleide als stilte meditaties)
 • Oefeningen en meditaties om je te verdiepen met je innerlijke leiding (Hoger Zelf ).

Na het programma ben je vrij om te zwemmen of gewoon uit te rusten, een heerlijke massage te ontvangen, wandelingen te maken langs de rijstvelden of naar het dorpje. De dagen zonder programma zijn ingevuld met allerlei prachtige excursies​, een ‘chat’ en zegening van de monniken en een vuurceremonie.

Wat deze reis ook bijzonder maakt is dat wij er verblijven tijdens het Thais Nieuwjaar. Deze feestelijke, vreugdevolle periode (13 tot 15 april) heet Songkran en betekent in het Sanskriet ‘Overgang’. Het schijnt één van de meest kleurrijke en vrolijke feesten in Thailand te zijn waar wij van mee mogen genieten! Het wordt ook wel het waterfestival genoemd, dus neem je waterpistool maar mee!

Verder bestaat er de mogelijkheid om nog 5 dagen mee te gaan naar het nog ongerepte eiland Koh Chang. Het groene binnenland van dit eiland in combinatie met de indrukwekkende baaien en witte zandstranden maken dit eiland tot een pareltje onder de vele eilanden in Thailand.Je vind hier voornamelijk nog watervallen, jungle, wandelpaden, kleine dorpjes, mogelijkheden tot snorkelen en het schitterende Mu Ko Chang National Park. Het is hier echt even heerlijk tot rust komen en vanuit je slaapkamer sta je bijna letterlijk met je voeten in het zand!

 

Koh Chang

VIDEO in Thailand

DEVINUS spirituelereis Thailand chiang mai 1464235 1920 | Personal coach en spirituele reizen DEVINUS

FOTO’S VAN DE OMGEVING

Hier een aantal mooie foto’s van Chang Mai en omgeving.

CHIANG MAI de “Rose of the North”

We  verblijven een in een retreat temidden van de rijstvelden met uitzicht op de berg Doi Saket, vlakbij Chiang Mai (45 minuten er vandaan). Chiang Mai is een prachtige stad vol tempels, tuinen en musea en wordt ook wel de  “Rose of the North”  genoemd. Het is het historisch hart van Noord Thailand. Iedereen die ooit Thailand heeft bezocht, is het erover eens: Chiang Mai is de leukste stad van het land. Het was ooit de hoofdstad van het oude Lanna-koninkrijk. Dit betekent letterlijk ‘Koninkrijk der Miljoen Rijstvelden’. Het is een plek van mistige prachtige groene bergen en kleurrijke bergstammen, valleien, nationale parken en vergezichten. De stad ligt aan de Ping rivier waarbij je gezellig kan genieten op een terrasje aan het water of op een boottocht gaat.

Het ‘oude’ Chiang Mai mag je niet missen!! Een bezoek aan de antieke stadsmuren, de boeddhistische tempels, de historische poorten, de schilderachtige grachten en de kleurrijke markten zijn namelijk onvergetelijk. Als extra attractie mogen wij tijdens deze reis genieten van het waterfestival. We vieren het traditionele nieuwjaar, de belangrijkste feestdag in Thailand, Songkran! Dit vind plaats door het hele land, maar Chiang Mai wordt als een van de beste plekken hierin genoemd. De straten vullen zich met processies, culturele shows, schoonheidswedstrijden en waterpistolen. De oude gracht rond het stadscentrum biedt de perfecte setting voor een ongelooflijke en onvergetelijke culturele ervaring!

Programma en excursies

Behalve de oude historische stad te verkennen met haar fijne eetplekjes en lokale markten zullen we ook de prachtige groene bergen en jungles, de nationale parken en klaterende watervallen, het olifanten park/ sanctuary en niet te vergeten de ongelooflijke mooie tempels bezoeken. Bij de meeste tempels die we bezoeken zullen we een meditatie ondergaan die aansluit op het thema.

Dag 1 en 2: De eerste twee dagen na aankomst zijn vooral nog gericht op uitrusten, kennismaking en een openingsritueel. Op de vrije dagen zullen we verschillende mooie(kracht)plekken bezichtigen:

Dag 3 :National park Doi Suthep en Wat Umong

We verkennen de meest heilige en vereerde tempel van Noord Thailand, de Wat Prathat Doi Suthep die prachtig gelegen is op de top van een berg. Deze Boedhistische bergtempel heeft een schilderachtig uitzicht op de stad Chiang Mai. Om de tempel te bereiken moeten we over 300 trappen op grote hoogte klimmen of kiezen voor de kabelbaan.

Ook is Doi Suthep gezegend met allerlei klaterende watervallen, waaronder Nam Tok Monthathon, die uitmondt in een reeks zwembaden waar we heerlijk kunnen zwemmen of afkoelen.

Wat Umong ( forest temple)

Wat Umong ligt net buiten de stad aan de voet van de berg Doi Suthep.Wat Umong. Het betekent tunnel en ligt in een magische, sprookjesachtige omgeving. Wat Umong is meer dan 700 jaar oud en werd vermoedelijk gebouwd voor een monnik met de reputatie lange wandelingen in het bos te maken. Om te voorkomen dat de gekke monnik afdwaalt, zijn er 3 verschillende mysterieuze doolhof achtige tunnels gebouwd.

De tunnels zijn fantastisch. Het is er donker, maar er is genoeg licht om te zien waar je heengaat. De tunnels zijn met elkaar verbonden en bij elke uitham wordt een Boeddhabeeld verlicht. Verbazingwekkend mooi. Ook vermeldenswaardig is de grote stoepa bij de ingang van Wat Umong en de schilderachtige vijvers waar bezoekers de schildpadden kunnen voeren.

Dag 4: Programma: Verbinding: oefeningen en meditaties met ons innerlijk kind, moeder Aarde en Bron

Dag 5:Elephant Nature Park of Elephant Sanctuary en sticky Waterfalls

Je leert de echte olifanten kennen. Het park is een toevluchtsoord voor geredde olifanten. We gaan ze voeren en wassen in de rivier, uiteraard onder begeleiding van een gids. Ze worden daar met liefde verzorgd en niet bereden! Het is werkelijk een unieke ervaring die je je altijd zult herinneren! Deze dag tovert werkelijk een glimlach op je gezicht!!

Na de lunch gaan we afkoelen bij de bekende sticky waterfalls.

Dag 6: Programma: Verdieping met ons ‘ware Zelf’ daar waar Vreugde en Vrijheid is!

Dag 7: Wat Chedi Luang en Monk Chat

De wat Chedi Luang is een koninklijke Thaise tempel, een imposante, rustieke verschijning midden in het oude centrum van Chiang Mai. De tempel werd gebouwd aan het einde van de 14e eeuw en was ooit zo’n 80 meter hoog. Wat Chedi Luang is de grootste stoepa (boeddhistisch bouwwerk) in de stad en een echte ‘must see’ tijdens ons bezoek aan Chiang Mai.

Rondom deze boeddhistische tempel vind je diverse paviljoenen, prachtige staande en liggende Boeddha-beelden, beschermende Yang-bomen en andere religieuze eye catchers. Uiteraard brengen we  een bezoek aan de  ‘Fat Happy Boeddha’ gezien ons thema…..VREUGDE.

 

Hierna krijgen we een gesprek met de monniken. Thailand is het land van het boeddhisme. Dit is duidelijk te zien aan de duizenden tempels, de vele monniken en aan het respect dat de Thaise bevolking voor de monnik heeft.

Hoe ziet het dagelijks leven van een boeddhistische monnik eruit? En waarom dragen ze eigenlijk oranje gewaden?  Hoe word je een monnik? Wat is het werk van een monnik? We krijgen een gesprek bij een tempel met een monnik aan wie je alles kunt vragen. Een uitgelezen kans om meer te weten te komen over het boeddhisme, de Thaise cultuur en de persoon achter de monnik! Ter afsluiting ontvangen we een zegening. Een mooi en leuk ritueel!

Na afloop is er een mogelijkheid om met een bootje de rivier Ping op te gaan. Dit is geheel vrijblijvend. Wij zullen rond 19 uur afsluiten met een diner in de stad.

Dag 8: Programma: Oefeningen en meditaties in Overvloed en Wonderen!

Dag 9: Wat Doi Kham (Tempel van de gouden berg)

De Phrathat Doi Kham tempel is een aantrekkelijke tempel die bekend staat om zijn 17 meter hoge Boeddha beeld. Het is een prachtige tempel gelegen op een weelderige berghelling in de buurt van de stad Chiang Mai. Deze tempel is bekend geworden omdat men kreeg waar men om vroeg. Als je iets nodig hebt wat moeilijk is om te krijgen kun je hiernaar toe gaan en er om vragen. Als je vraag uitkomt moet je teruggaan naar de tempel en een Jasmijn bloem aanbieden. Dit gaat over Overvloed en Geloven. (ook hier zullen we een meditatie ondergaan op dit thema)

Dag 10: Sangkron – Waterfestival en parade

Dag11: Programma: Ademhalingsoefeningen, adem het leven in en laat gaan wat niet meer dient!

Dag 12: De Wat Rong Khu, Wat Rong Seua Ten en Huai Pla Kang 

We vertrekken in de ochtend op tijd naar Chiang Rai waar de ‘Witte tempel’ ligt. Onderweg stoppen we bij de Mae Khachan Hot Spring voor een pauze en lunch.

Deze ‘Witte Tempel’ is bepaald geen doorsnee tempel. Deze moet je gewoon met eigen ogen gezien hebben. Deze witte tempel is niet alleen een tempel, maar ook een enorm kunstwerk. Een groots eerbetoon aan de boeddhistische leer én aan Thailand. De Witte Tempel toont het pad naar de hemel. En daar kom je, volgens de boeddhistische leer, door je te focussen op de geest en af te zien van wereldse verleidingen, verlangens en hebzucht.

De achterliggende boodschap is tot in het kleinste detail af te lezen. De witte kleur, die voor de puurheid staat. De reflecterende spiegels, die voor wijsheid staan en letterlijk aanmoedigen tot reflectie. De handen, die symbool staan voor ongetemde verlangens. En de brug zelf, het ultieme symbool voor de cyclus van dood en wedergeboorte, naar een leven vol geluk. ( Ook hier zullen we een meditatie ondergaan op dit thema)

De volgende stop is een andere opmerkelijke tempel: de Wat Rong Seua Ten of de Blauwe tempel, kleiner maar niet minder indrukwekkend. Het is geschilderd in een opvallend saffierblauw met gouden versieringen. Het is de tempel van de dansende, springende tijgers. Wederom adembenemend mooi!

Vervolgens gaan we naar Huai Pla Kang. Wat een indrukwekkend en mooi grote witte Buddha dat al vanuit de verre omgeving te zien is. We gaan hier de Buddha ook van de binnenkant bezichtigen door met een lift 24 verdiepingen omhoog te gaan. Wat je daar te zien krijgt is zeker de moeite waard! Laat je verrassen!!!!

Dag13: Programma: Vertrouwen en Overgave en afsluiting ritueel.

Dag 14: Vertrek naar het vliegveld.

 

Accommodatie

Wij verblijven in een prachtige eco resort/retreat met allerlei verschillende unieke huisjes die temidden van de rijstvelden liggen met uitzicht op de bergen en een meer. De huizen bieden veel comfort en zien er goed verzorgd en authentiek uit.
Verder beschikken ze over kingsize slaapkamers met een eigen badkamer. 

Slaapkamers

 • Tiny houses met 1 persoons slaapkamer en eigen badkamer  (vol)
 • Klein houten huis met 1 persoons slaapkamer en eigen badkamer (vol)
 • Ruime 2 persoons huizen en 2 single bedden met badkamer -2195.  Het is uiteraard ook mogelijk om hier alleen te liggen. (nog 1 vrij)
 • Dorms: 3 single bedden en 2 douches -1895

Alle huizen zijn voorzien van een badkamer en airco!

Wil je alleen liggen in een 2 persoons huis, dan komt er een toeslag bij van 475 euro.

FOTO’S ACCOMMODATIE

Hier een aantal foto’s van de mooie accommodatie

Vluchten

We vliegen vanuit Amsterdam naar Chiang Mai met Singapore airlines. De terugvlucht is met Emirates!

 • Vertrek 2 april : Amsterdam (Schiphol): 11.15 uur naar Chiang Mai (CNX) Aankomst 3 april 10.15 uur
 • Vertrek 17 april: Chiang Mai (CNX):  20.00 uur naar Amsterdam (Schiphol) Aankomst 18 april 13.15 uur

Heb jij gekozen voor de extra dagen op Koh Chang? ( nog 2 plekken vrij)

Dan heb je de heenvlucht hetzelfde tijdstip en de terugvlucht  op 22 april vanuit Bangkok met Emirates.

 • Vertrek 22 april Bangkok, BKK 3.30 uur naar Amsterdam. Aankomst 22 april 13.15 uur.

Coaching

Deze prachtige weken worden begeleid door Sylvia Smit en Saskia van der Lei.

Sylvia heeft een praktijk in Bewustwording en Bewust Zijn en begeleidt de mensen om in hun eigen innerlijke kracht te komen en zich te herinneren wie zij werkelijk zijn, namelijk LIEFDE!!

Saskia is Yin Yoga en Pilates docente.

Inschrijven spirituele reis naar Thailand

Ga jij mee? Schrijf je dan hier in in voor deze prachtige 17 daagse reis naar je ‘ware vreugdevolle Zelf’!

€2095