0631907106 info@devinus.nl

Spirituele reis Thailand

26 september tot 13 oktober 2025 - 17 daagse reis Thailand- "VRIJ EN BLIJ"

7 nachten Chiang Mai, 7 nachten op het eiland Koh Chang en 2 nachten Bangkok.

Spirituele reis Thailand – ‘VRIJ EN BLIJ’

28 september tot 16 oktober 2025

 

Voor wie is deze reis bedoeld?

Thailand wordt ook wel ‘THE LAND OF THE SMILE’  genoemd. Het thema tijdens deze reis ‘Vrij en Blij’  zegt het eigenlijk al helemaal! Dus…

 • Heb jij behoefte aan innerlijke VREUGDE, je gewoon gelukkig voelen met wie je bent?
 • Positieve gedachten te ervaren?
 • te leven in het NU?
 • Je Vrij en onbevangen te voelen en te stralen?
 • In contact te komen met je magisch en onbevangen kind?
 • Heb jij behoefte om in verbinding te zijn met je innerlijke Bron, je ware Zelf, daar waar vrede, vreugde en vrijheid is?
 • Je te laten leiden door deze krachtige, volmaakte, helende levensenergie?
 • Wil jij in contact komen met je eigen wijsheid, je grootsheid en je Zelf ten diepste ontdekken?
 • Heb jij het verlangen om paradijselijke plekjes te bezoeken in combinatie met bewustzijns-verdieping, energetische en helende oefeningen en meditaties?

Tovert dit alles een glimlach op jouw gezicht en heb jij behoefte om pure levensvreugde te ervaren? Je gewoon gelukkig te voelen ongeacht de uiterlijke omstandigheden! Je weer onbevangen en Vrij te voelen zoals een kind? Ja….dan is deze prachtige reis jouw cadeau aan je Zelf!!

 

Geluk vind je binnenin je Zelf

De bron van geluk, van vreugde, zit binnen in ons. Soms vergeten we dat en zoeken we het buiten ons: in specifieke omstandigheden, in werk, het gezin, de partner, kinderen, religie etc. Echter dit is meestal tijdelijk en gaat voorbij. Het geeft je tijdelijke verlichting, maar niet permanent, want niets is permanent. Alles verandert. Echter diep van binnen zit iets wat niet verandert: dat is wie je werkelijk bent! Dat is  je ware Zelf, je Spirit en die is onsterfelijk.

De waarheid ligt uitsluitend in ons Zelf en in het Nu. Niet in de toekomst, niet in het verleden en niet buiten ons! Zodra je in het Nu leeft in verbinding met je ware Zelf verdwijnt het verleden, verdwijnt de onrust ! En……hoe meer je in verbinding met je ware Zelf bent, hoe meer er een lach op je gezicht komt.

2 lachende Thaise kinderen

Vreugde is een rijkdom!

Geluk is je natuurlijke staat, kijk maar naar kleine kinderen. Ooit was ieder van ons een onbekommerd blij kind. Kinderen zitten niet in een hoekje met een lang gezicht. Ze leven altijd in het Nu. Ze doen alles in volle overgave en ook al worden ze een keer boos, toch kunnen ze meteen weer een lach tevoorschijn toveren.

 Laat je glimlach zien. Dat is jouw eerste natuur. Jij bent de Bron van vreugde!

 

Programma

Om de dag is er een programma van ongeveer 3 uur. Dit programma bevat de volgende heerlijke ingrediënten:

 • Oefeningen/meditaties om in contact en verdieping te komen met het vreugdevolle en magisch kind in jou
 • Oefeningen en meditaties om in het Nu te zijn (correctie van je gedachten)
 • Training in Bewust-Zijn
 • Yin yoga
 • Ademhalingsoefeningen
 • Vergevingsoefeningen
 • Innerlijk kind, Bron, Hoger Zelf en Aarde Meditaties ( zowel geleide als stilte meditaties)
 • Oefeningen en meditaties om je te verdiepen met je innerlijke leiding (Hoger Zelf ).

Na het programma ben je vrij om te zwemmen of gewoon uit te rusten, een heerlijke massage te ontvangen, wandelingen te maken langs de rijstvelden of  het prachtige witte strand. De dagen zonder programma zijn ingevuld met allerlei prachtige excursies​, een ‘chat’ en zegening van de monniken en een vuurceremonie.

Naast Chiang Mai verblijven we ook op het ongerepte eiland Koh Chang. Het groene binnenland van dit eiland in combinatie met de indrukwekkende baaien en witte zandstranden maken dit eiland tot een pareltje onder de vele eilanden in Thailand.Je vind hier voornamelijk nog watervallen, jungle, wandelpaden, kleine dorpjes, mogelijkheden tot snorkelen en het schitterende Mu Ko Chang National Park. Het is hier echt even heerlijk tot rust komen en vanuit je slaapkamer sta je bijna letterlijk met je voeten in het zand!

Ten slotte sluiten we de laatste 3 dagen af in Bangkok in een eenvoudig maar goed hotel in rustig gelegen gedeelte en toch dichtbij alle bezienswaardigheden.

 

Koh Chang

VIDEO in Thailand

DEVINUS spirituelereis Thailand chiang mai 1464235 1920 | Personal coach en spirituele reizen DEVINUS

FOTO’S VAN DE OMGEVING

Hier een aantal mooie foto’s van Chang Mai en omgeving.

CHIANG MAI de “Rose of the North”

We  verblijven een in een retreat temidden van de rijstvelden met uitzicht op de berg Doi Saket, vlakbij Chiang Mai (45 minuten er vandaan). Chiang Mai is een prachtige stad vol tempels, tuinen en musea en wordt ook wel de  “Rose of the North”  genoemd. Het is het historisch hart van Noord Thailand. Iedereen die ooit Thailand heeft bezocht, is het erover eens: Chiang Mai is de leukste stad van het land. Het was ooit de hoofdstad van het oude Lanna-koninkrijk. Dit betekent letterlijk ‘Koninkrijk der Miljoen Rijstvelden’. Het is een plek van mistige prachtige groene bergen en kleurrijke bergstammen, valleien, nationale parken en vergezichten. De stad ligt aan de Ping rivier waarbij je gezellig kan genieten op een terrasje aan het water of op een boottocht gaat.

Het ‘oude’ Chiang Mai mag je niet missen!! Een bezoek aan de antieke stadsmuren, de boeddhistische tempels, de historische poorten, de schilderachtige grachten en de kleurrijke markten zijn namelijk onvergetelijk. Als extra attractie mogen wij tijdens deze reis genieten van het waterfestival. We vieren het traditionele nieuwjaar, de belangrijkste feestdag in Thailand, Songkran! Dit vind plaats door het hele land, maar Chiang Mai wordt als een van de beste plekken hierin genoemd. De straten vullen zich met processies, culturele shows, schoonheidswedstrijden en waterpistolen. De oude gracht rond het stadscentrum biedt de perfecte setting voor een ongelooflijke en onvergetelijke culturele ervaring!

Programma en excursies

Behalve de oude historische stad te verkennen met haar fijne eetplekjes en lokale markten zullen we ook de prachtige groene bergen en jungles, de nationale parken en klaterende watervallen, het olifanten park/ sanctuary en niet te vergeten de ongelooflijke mooie tempels bezoeken. Bij de meeste tempels die we bezoeken zullen we een meditatie ondergaan die aansluit op het thema.

Dag 1 en 2: De eerste twee dagen na aankomst zijn vooral nog gericht op uitrusten, kennismaking, meditatie en een openingsritueel. Op de vrije dagen zullen we verschillende mooie(kracht)plekken bezichtigen:

Dag 3 :National park Doi Suthep en Wat Umong

We verkennen de meest heilige en vereerde tempel van Noord Thailand, de Wat Prathat Doi Suthep die prachtig gelegen is op de top van een berg. Deze Boedhistische bergtempel heeft een schilderachtig uitzicht op de stad Chiang Mai.

Ook is Doi Suthep gezegend met allerlei klaterende watervallen, waaronder Nam Tok Monthathon, die uitmondt in een reeks zwembaden waar we heerlijk kunnen zwemmen of afkoelen.

Wat Umong ( forest temple)

Wat Umong ligt net buiten de stad aan de voet van de berg Doi Suthep.Wat Umong. Het betekent tunnel en ligt in een magische, sprookjesachtige omgeving. Wat Umong is meer dan 700 jaar oud en werd vermoedelijk gebouwd voor een monnik met de reputatie lange wandelingen in het bos te maken. Om te voorkomen dat de gekke monnik afdwaalt, zijn er 3 verschillende mysterieuze doolhof achtige tunnels gebouwd.

De tunnels zijn fantastisch. Het is er donker, maar er is genoeg licht om te zien waar je heengaat. De tunnels zijn met elkaar verbonden en bij elke uitham wordt een Boeddhabeeld verlicht. Verbazingwekkend mooi. Ook vermeldenswaardig is de grote stoepa bij de ingang van Wat Umong en de schilderachtige vijvers waar bezoekers de schildpadden kunnen voeren.

Dag 4: Programma: Verbinding: oefeningen en meditaties met ons innerlijk kind, moeder Aarde en Bron. In de middag is het mogelijk om een fietstocht door Chiang Mai en omgeving te maken ( vrijblijvend)

Dag 5: Wat Chedi Luang en Monk Chat

De wat Chedi Luang is een koninklijke Thaise tempel, een imposante, rustieke verschijning midden in het oude centrum van Chiang Mai. De tempel werd gebouwd aan het einde van de 14e eeuw en was ooit zo’n 80 meter hoog. Wat Chedi Luang is de grootste stoepa (boeddhistisch bouwwerk) in de stad en een echte ‘must see’ tijdens ons bezoek aan Chiang Mai.

Rondom deze boeddhistische tempel vind je diverse paviljoenen, prachtige staande en liggende Boeddha-beelden, beschermende Yang-bomen en andere religieuze eye catchers. Uiteraard brengen we  een bezoek aan de  ‘Fat Happy Boeddha’ gezien ons thema…..VREUGDE.

Hierna krijgen we een gesprek met de monniken. Thailand is het land van het boeddhisme. Dit is duidelijk te zien aan de duizenden tempels, de vele monniken en aan het respect dat de Thaise bevolking voor de monnik heeft.

Hoe ziet het dagelijks leven van een boeddhistische monnik eruit? En waarom dragen ze eigenlijk oranje gewaden?  Hoe word je een monnik? Wat is het werk van een monnik? We krijgen een gesprek bij een tempel met een monnik aan wie je alles kunt vragen. Een uitgelezen kans om meer te weten te komen over het boeddhisme, de Thaise cultuur en de persoon achter de monnik! Ter afsluiting ontvangen we een zegening. Een mooi en leuk ritueel!

Na afloop is er een mogelijkheid om met een bootje de rivier Ping op te gaan. Dit is geheel vrijblijvend. Wij zullen rond 19 uur afsluiten met een diner in de stad.

 

Dag 6: Programma: Verbinding en verdieping met ons ware Zelf, onze innerlijke Bron. In de avond ondergaan we een vuur ceremonie om los te laten en te transformeren.

Dag 7: Wat Doi Kham (Tempel van de gouden berg)

De Phrathat Doi Kham tempel is een aantrekkelijke tempel die bekend staat om zijn 17 meter hoge Boeddha beeld. Het is een prachtige tempel gelegen op een weelderige berghelling in de buurt van de stad Chiang Mai. Deze tempel is bekend geworden omdat men kreeg waar men om vroeg. Als je iets nodig hebt wat moeilijk is om te krijgen kun je hiernaar toe gaan en er om vragen. Als je vraag uitkomt moet je teruggaan naar de tempel en een Jasmijn bloem aanbieden. Dit gaat over Overvloed en Geloven. (ook hier zullen we een meditatie ondergaan op dit thema)

Dag 8: Vetrek naar het eiland Koh Chang, uitrusten, wandelen en zwemmen in de prachtige baai van ons retreat.

Dag 9: Programma:De kracht van het NU en Ademhalingsoefeningen, adem het leven in en laat gaan wat niet meer dient! 

Dag 10: Tour rond het eiland met uitsapjes naar de jungle, watervallen, de pier en de sanctuari elephant park

Dag11: Programma: Vertrouwen en Overgave en in de middag naar white sand beach.

Dag 12: Snorkelen (vrijblijvend)

Dag13: Programma: Afsluitingsritueel

Dag 14, 15 en 16 : Vertrek en verblijf Bangkok

Fietstocht Co vaan Kessel.: 5 of 3 uur uur durende fiets- en boottocht waarbij de verschillende gezichten van Bangkok worden onthuld. We verkennen het bruisende Chinatown waarbij we door smalle steegjes en kleine zijstaatjes fietsen, tot de stille groene en vergeten plantages. Tussendoor verkennen we het “Venetië van het Oosten’ per longtail-boot en genieten we van een smakelijke Thaise maaltijd. Deze tocht is geheel vrijblijvend maar een echte aanrader! als je Bangkok op zijn meest authentiek wilt meemaken!

Floating market: Verblijf jij in Bangkok? Dan is een bezoek aan een floating market een echte aanrader. De markt is ongeveer twee kilometer lang. En hoewel de drijvende markt zich steeds meer aan de kant van de rivier bevindt – met de eetstalletjes en kleine winkeltjes in de historische houten gebouwen -, wordt het eten nog steeds bereid op de boten ín het water.

Klinkt het je als muziek in de oren om in een longboat door de smalle grachten te varen, vers fruit te kopen in de traditionele houten huizen langs de rivier en grote zeevruchten te eten op een restaurantboot? Dan is een dagtrip naar de Amphawa Floating Market écht iets voor jou.

 

Accommodatie

Wij verblijven in een prachtige eco resort/retreat in Chiang Mai met allerlei verschillende unieke huisjes die temidden van de rijstvelden liggen met uitzicht op de bergen en een meer. De huizen bieden veel comfort en zien er goed verzorgd en authentiek uit.
Verder beschikken ze over kingsize slaapkamers met een eigen badkamer. 

Slaapkamers

 • Tiny houses met 1 persoons slaapkamer en eigen badkamer (2395)
 • Klein houten huis met 1 persoons slaapkamer en eigen badkamer (2395)
 • Ruime 2 persoons huizen met 2 single bedden en badkamer (2495).

In Koh Chang verblijven we in leuke authentieke bungalows met uitzicht op het zwembad en de zee. Alle huizen zijn voorzien van een badkamer en airco!

Wil je op iedere locatie alleen liggen in een 2 persoons ruim huis (of kamer in Bangkok) dan komt er een toeslag bij van 595 euro.

FOTO’S ACCOMMODATIE

Hier een aantal foto’s van de mooie accommodatie

Vluchten

We vliegen vanuit Amsterdam naar Chiang Mai met Singapore airlines. De terugvlucht is met Emirates!

 • Vertrek : Amsterdam (Schiphol)- Chiang Mai (CNX)
 • Vertrek: Chiang Mai -BKK en Koh Chang
 • Vertrek BKK naar Amsterdam (Schiphol)

Coaching

Deze prachtige weken worden begeleid door Sylvia Smit en Saskia van der Lei.

Sylvia heeft een praktijk in Bewustwording en Bewust Zijn en begeleidt de mensen om in hun eigen innerlijke kracht te komen en zich te herinneren wie zij werkelijk zijn, namelijk LIEFDE!!

Saskia is Yin Yoga en Pilates docente.

Inschrijven spirituele reis naar Thailand

Ga jij mee? Schrijf je dan hier in in voor deze prachtige 19 daagse reis naar je ‘ware vreugdevolle Zelf’!

€2495