0631907106 info@devinus.nl

RELATIETHERAPIE

De belangrijkste relatie is met je Zelf, echter je partner is je spiegel!!

 

 

Relatietherapie DEVINUS

In het begin van een relatie voel je je verliefd en is alles nog rozengeur en maneschijn. Je voelt je bijzonder, uniek, perfect, mooi, de moeite waard, geliefd, speciaal etc. En trouwens…… dit alles ben je ook!

Maar dacht jij van tevoren ook zo over jezelf? Ervaarde jij voor je relatie eigenwaarde, zelfvertrouwen, respect en liefde voor jezelf? Veelal is dat niet zo en heeft de ander iets bij jou wakker gemaakt wat een heerlijk, fijn gevoel gaf en waar je zo naar verlangde.

Na enkele mooie gelukkige jaren, wordt je relatie ‘gewoon’ en treden de eerste ruzies, irritaties en vraagtekens op. Je komt dan in een nieuwe fase van je relatie terecht waarin het belangrijk is om elkaar te accepteren met zowel de ‘mooie’ als ‘minder mooie’ kanten. Meestal lukt dat niet en probeer je de ander te vormen zoals jij denkt dat de ander eruit moet zien, de ander moet doen, wat die wel en niet kan zeggen etc. Er ontstaan hoge verwachtingen, oordelen en persoonlijke aannames. Je duwt op elkaars pijnplekken zonder dat je het in de gaten hebt.

Waarom?

Dit heeft veelal te maken met onopgeloste pijnen uit de kindertijd, uit je verleden. Je hebt jezelf niet echt lief en geaccepteerd, waardoor het ook moeilijk wordt om de ander te accepteren precies zoals die is. Als je namelijk kritisch bent naar jezelf, jezelf niet goed genoeg voelt, de lat altijd hoog legt omdat je onzeker bent, gebrek aan zelfvertrouwen en minderwaardigheidsgevoelens ervaart, of overal controle op wilt houden, dan projecteer je dit onbewust op de ander. Je wilt je eigen onzekerheden en angsten niet voelen. Je focust je veelal op wat er niet goed is aan de ander, en stelt allerlei voorwaarden en eisen en hebt allerlei verwachtingen naar de ander.

Je erkent niet wie je werkelijk bent en hebt onbewust bij de ander gezocht naar acceptatie, waardering, liefde en respect. Onbewust zeg je tegen de ander: “Geef mij wat ik mezelf niet geven kan”. Zie mij, hoor mij, vind mij belangrijk, mooi, erken mij, en ga zo maar door. Je projecteert jouw onverwerkte pijnen onbewust op je partner en/of anderen in de hoop gehoord, gezien en onvoorwaardelijk geliefd te worden. In de hoop dat te krijgen wat je zo hebt gemist.

Echter de ander kan jou dit niet geven, kan hier niet aan voldoen, het zal namelijk nooit genoeg zijn. En als de ander het je toch geeft  zal het het alleen maar tijdelijk zijn, omdat je het niet echt kunt ontvangen. Je wilt altijd meer en meer en meer. Het wordt voor je partner “a Hell of a job” zoals ze dat mooi zeggen.

Conclusie!!!!

Kijk recht in de ogen van je eigen tekortkomingen zodat ze ophouden te bestaan !

Je zult het je zelf moeten geven! En dan kan jij ook ontvangen en wordt jullie relatie een mooie aanvulling en gelijkwaardig in plaats van invulling en ongelijkwaardig. Dan Is er ruimte om je Zelf te zijn i.p.v. beknelling of beperkingen te voelen en je te moeten aanpassen of wegcijferen.

 

Kort samen gevat!  Waar zitten de meeste knelpunten in een relatie?

 • Geven en ontvangen
 • Verwachtingen en persoonlijke aannames
 • Afwijzing
 • Communicatie
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Jaloezie
 • Controle
 • Dominantie
 • Erkenning, respect, waardering en gezien willen worden
 • Intimiteit en seksualiteit

Herkennen jullie je in één of meerdere items en hebben jullie het verlangen om de verdieping aan te gaan met elkaar. Samen te groeien,  je gevoelens en gedachten te uiten zonder verwachtingen en te leven in onvoorwaardelijke liefde! Voelen jullie het verlangen om te geven en te ontvangen vanuit je Hart, zonder angst om afgewezen of gekwetst te worden.

DEVINUS biedt jullie een traject aan waarbij je zowel samen als individueel sessies gaat volgen. Waarom ook individueel? Omdat de relatie met de ander begint met de relatie met jezelf. Je zult je eigen zelfbeeld moeten uitzuiveren om weer eigen liefde te voelen en van hieruit liefde te geven.

DEVINUS relatietherapie voor partners

RELATIETHERAPIE WERKWIJZE

Tijdens de sessies wordt er gekeken naar jouw blokkades, je beperkende gedachten en patronen. Zowel in je persoonlijk leven als binnen je relatie. We onderzoeken, doorvoelen en helen hierbij patronen waarin jullie zijn vastgelopen. Je leert liefdevol gewaar te worden van je eigen gedachten en gevoelens en dat je, om gelukkig te zijn, niet hoeft te voldoen aan voorwaarden zoals een liefdesrelatie, maar dat je het ook kunt voelen in je eentje. Je hebt de ander niet nodig om een soort gat te vullen, want dat gat is er helemaal niet! Je neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je eigen geluk en maakt het niet afhankelijk van de ander. Van hieruit kun je elkaar echt weer zien, werkelijk naar elkaar luisteren en de ander in zijn waarde laten zodat hij of zij zichzelf kan zijn.

Iedereen heeft het recht om te zijn wie hij of zij is. Erkenning is een wezenlijk deel van een goede relatie!

Je wordt zowel individueel als samen gecoacht om hierna beiden tot nieuwe inzichten te komen. Deze inzichten zijn nodig om de verbindingen in jezelf te herstellen en je zodoende in de relatie weer te kunnen verbinden. In de bijeenkomsten van 1,5 uur per keer, leer je wat je los mag laten om vanuit vrijheid je relatie opnieuw vorm te geven.

Kosten:

De kosten van dit traject bedragen in totaal 795,00 euro per koppel. Dit is inclusief:

 • Intake à 1 uur
 • 7 sessies à 1 uur
 • Evaluatie à 1 uur

Er is een mogelijkheid om in twee termijnen te betalen, neem hiervoor contact op met DEVINUS.

Het is uiteraard ook mogelijk om losstaande sessies te volgen. De kosten bedragen dan 85 euro voor de intake en 120 euro per koppel per sessie.

Ben jij geraakt of geïnteresseerd dan kun je je aanmelden via onderstaand inschrijfformulier en zal er contact met je opgenomen worden of je kunt bellen op 0631907106

Let op: Het is een voorwaarde dat jullie samen bereid zijn de verdieping aan te gaan!!

Wij kunnen anders helaas niets voor jullie hierin betekenen. Wel kun je uiteraard voor jezelf komen en je zelf uitzuiveren in een persoonlijk traject of sessies. Zie hiervoor het coach-traject.

Relatietherapie bij DEVINUS, relatie therapie

Inschrijven relatietherapie

Kosten voor het relatietherapie-traject

€850

Relatietherapie DEVINUS

DEVINUS heeft ook een prachtig BOEK en MEDITATIE CD over deze onderwerpen!

relatietherapie | relatie therapie | relatietherapeut | relatie therapeut | mediation limburg | relatietherapie Limburg | relatie therapie Limburg | relatietherapeut Limburg | relatietherapeute Limburg | relatie therapeut