Spirituele reis naar Thailand 2 tot 17 april 2024

16 daagse reis Chiang Mai - "VRIJ EN BLIJ"

Prachtige retreat gelegen in de rijstvelden en met uitzicht op de bergen.

Spirituele reis naar Thailand-Chiang Mai

” VRIJ EN BLIJ” 2 tot 17 april 2024

(Het is ook mogelijk om nog 5 dagen extra bij te boeken op het eiland Koh Chang)

 

Geluk vind je binnenin je Zelf

De bron van geluk, van vreugde, zit binnen in ons. Soms vergeten we dat en zoeken we het buiten ons: in specifieke omstandigheden, in werk, het gezin, de partner, kinderen, religie etc. Echter dit is meestal tijdelijk en gaat voorbij. Het geeft je tijdelijke verlichting, maar niet permanent, want niets is permanent. Alles verandert. Echter diep van binnen zit iets wat niet verandert: dat is wie je bent! Dat is je wezen, je spirit, je ziel. Die is onsterfelijk.

De waarheid ligt uitsluitend in ons Zelf en in het Nu. Niet in de toekomst, niet in het verleden en niet buiten ons! Zodra je in het Nu leeft in verbinding met je Zelf verdwijnt het verleden, verdwijnt de onrust ! En……hoe meer je in verbinding met je Zelf bent, hoe meer er een lach op je gezicht komt.

 

Vreugde is een rijkdom!

Geluk is je natuurlijke staat, kijk maar naar kleine kinderen. Ooit was ieder van ons een onbekommerd blij kind. Kinderen zitten niet in een hoekje met een lang gezicht. Ze leven altijd in het Nu. Ze doen alles in volle overgave en ook al worden ze een keer boos, toch kunnen ze meteen weer een lach tevoorschijn toveren. Dus laat je glimlach zien. Dat is jouw eerste natuur. Jij bent de Bron van vreugde!

Leven is vreugde. Dus vier het leven, adem diep en lach!!! 

Heb jij behoefte om Levensvreugde te ervaren? Je gewoon gelukkig te voelen ongeacht de uiterlijke omstandigheden! Je weer onbevangen en Vrij te voelen zoals een kind?

Dan biedt deze 16 daagse spirituele reis jou alle ingrediënten om je te verbinden met je ware IK en de bron van alle vreugde in jou. Naast bewustzijns- oefeningen en oefeningen om je te verdiepen met het magische innerlijk kind,  maken we ook gebruik van de kracht van ademhaling, yin yoga en meditatie om weer in balans te zijn tussen Hart en hoofd, lichaam en geest en weer  innerlijke rust en vrede te ervaren. Dit doen we in verbinding met ons Hoger Zelf, want alleen hier zit alle healing, genezing, wijsheid, vrede en vreugde. 

 

PROGRAMMA

Om de dag is er een programma van 3,5 uur.  Dit programma bevat de volgende heerlijke ingrediënten.

  • Oefeningen/meditaties om in contact en verdieping te komen met het vreugdevolle en magisch kind in jou
  • Oefeningen en meditaties om in het Nu te zijn (correctie van je gedachten)
  • Yin yoga
  • Ademhalingsoefeningen
  • Vergevingsoefeningen
  • Bewustzijn coaching
  • Bron, Hoger Zelf en Aarde Meditaties ( zowel geleide als stilte meditaties)
  • Mantra’s
  • Oefeningen om je te verdiepen met je innerlijke leiding (Hoger Zelf ).

Na het programma we vrij om te zwemmen in het zwembad of gewoon uit te rusten,  een heerlijke massage te ontvangen, wandelingen te maken langs de rijstvelden of naar het dorpje. De dag zonder programma wordt ingevuld met prachtige excursies​.

 

VIDEO in Thailand

FOTO’S VAN DE OMGEVING

Hier een aantal mooie foto’s van Chang Mai en omgeving

 

CHIANG MAI de “Rose of the North”

Chiang Mai is een prachtige stad vol tempels, tuinen en musea en wordt ook wel de  “Rose of the North”  genoemd. Het is het historisch hart van Noord Thailand. Iedereen die ooit Thailand heeft bezocht, is het erover eens: Chiang Mai is de leukste stad van het land. Het was ooit de hoofdstad van het oude Lanna-koninkrijk. Dit betekent letterlijk ‘Koninkrijk der Miljoen Rijstvelden’ . Het is een plek van mistige prachtige groene bergen en kleurrijke bergstammen, valleien, nationale parken en vergezichten. De stad ligt aan de Ping rivier waarbij je gezellig kan genieten op een terrasje aan het water of op een boottocht gaat.

Het ‘oude’ Chiang Mai mag je niet missen!! Een bezoek aan de antieke stadsmuren, de boeddhistische  tempels ,de historische poorten, de schilderachtige grachten en de kleurrijke markten zijn namelijk onvergetelijk.

 

BEZIENSWAARDIGHEDEN EN EXCURSIES

Behalve de oude historische stad te verkennen met haar fijne eetplekjes en lokale markten zullen we ook de prachtige groene bergen en jungles, de nationale parken met Hot Springs en klaterende watervallen, het olifanten park/ sanctuary en niet te vergeten de ongelooflijke mooie tempels bezoeken. Bij de meeste tempels die we bezoeken zullen we een meditatie ondergaan die aansluit op het thema.

De eerste 2 dagen na aankomst zijn vooral nog gericht op uitrusten, meditaties, kennismaking en een openingsritueel om onze intenties te bekrachtigen. Hierna zullen we op de vrije dagen de volgende (kracht)plekken bezichtigen:

 

National park Doi Suthep en Wat Umong

We verkennen de meest heilige en vereerde tempel van Noord Thailand, de Wat Prathat Doi Suthep die prachtig gelegen is op de top van een berg. Deze Boedhistische bergtempel heeft een schilderachtig uitzicht op de stad Chiang Mai. Om de tempel te bereiken moeten we over 300 trappen op grote hoogte klimmen of kiezen voor de kabelbaan.

Ook is Doi Suthep is gezegend met allerlei klaterende watervallen, waaronder Nam Tok Monthathon, die uitmondt in een reeks zwembaden waar we heerlijk kunnen zwemmen of afkoelen.

Wat Umong ( forest temple)

Wat Umong ligt net buiten de stad aan de voet van de berg Doi Suthep.Wat Umong. Het betekent tunnel en ligt in een magische, sprookjesachtige omgeving. Wat Umong is meer dan 700 jaar oud en werd vermoedelijk gebouwd voor een monnik met de reputatie lange wandelingen in het bos te maken. Om te voorkomen dat de gekke monnik afdwaalt, zijn er 3 verschillende mysterieuze doolhof achtige tunnels gebouwd.

De tunnels zijn fantastisch. Het is er donker, maar er is genoeg licht om te zien waar je heengaat. De tunnels zijn met elkaar verbonden en bij elke uitham wordt een Boeddhabeeld verlicht. Verbazingwekkend mooi. Ook vermeldenswaardig is de grote stoepa bij de ingang van Wat Umong en de schilderachtige vijvers waar bezoekers de schildpadden kunnen voeren.

Elephant Nature Park of Elephant Sanctuary

Je leert de echte olifanten kennen, Het park is een toevluchtsoord voor geredde olifanten. We gaan ze voeren en wassen in de rivier, uiteraard onder begeleiding van een gids. Ze worden daar met liefde verzorgd en niet bereden! Het is werkelijk een unieke ervaring die je je altijd zult herinneren!

Wat Chedi Luang

Deze koninklijke Thaise tempel is een imposante, rustieke verschijning midden in het oude centrum van Chiang Mai. De tempel werd gebouwd aan het einde van de 14e eeuw en was ooit zo’n 80 meter hoog. Wat Chedi Luang is de grootste stoepa (boeddhistisch bouwwerk) in de stad en een echte ‘must see’ tijdens ons bezoek aan Chiang Mai.

Rondom deze boeddhistische tempel vind je diverse paviljoenen, prachtige staande en liggende Boeddha-beelden, beschermende Yang-bomen en andere religieuze eye catchers. Uiteraard brengen we  een bezoek aan de rode ‘Fat Happy Boeddha’ gezien ons thema…..VREUGDE, waar we een meditatie zullen ondergaan.

Fietstocht door de straten van Chiang mai en Sunday Walking Street

We vertrekken in de middag te fiets met een gids door de straten van Chiang Mai en langs de rivier de ping. Hierna sluiten we af met een typisch Thais diner aan de rivier.

In het centrum van Chiang Mai vindt elke zondagavond de Sunday Walking Street plaats,, die we na het diner gaan bezoeken. Een toffe markt waar lokale kunstenaars, artiesten, muzikanten en andere creatievelingen samenkomen om de leukste spulletjes te verkopen. Je vind hier mooie, handgemaakte producten die met liefde zijn gemaakt. En dat is nou precies waarom deze Sunday Walking Street de meest favoriete markt van heel Thailand is!

Ook worden er elke zondag verschillende lokale evenementen georganiseerd. Van schoonheidswedstrijden tot dansoptredens op verschillende podia langs de markt. Elke week is het weer wat anders – en de Thai is er dol op. En natuurlijk is een Thaise markt geen echte markt zonder eten: street food! Tijdens de markt zijn de tempel gronden en tuinen namelijk omgetoverd tot mini-openlucht restaurants, waar je de ene na de andere delicatesse kunt bestellen.

Wat Doi Kham (Tempel van de gouden berg)

De Phrathat Doi Kham tempel is een aantrekkelijke tempel die bekend staat om zijn 17 meter hoge Boeddha beeld. Het is een prachtige tempel gelegen op een weelderige berghelling in de buurt van de stad Chiang Mai. Deze tempel is bekend geworden omdat men kreeg waar men om vroeg. Als je iets nodig hebt wat moeilijk is om te krijgen kun je hiernaar toe gaan en er om vragen. Als je vraagt uitkomt moet je teruggaan naar de tempel en een Jasmijn bloem aanbieden. Dit gaat over geloven. (ook hier zullen we een meditatie ondergaan op dit thema)

De Wat Rong Khu, Wat Rong Seua Ten en Huai Pla Kang

We vertrekken in de ochtend op tijd naar Chiang Rai waar de ‘Witte tempel’ ligt. Onderweg stoppen we bij de Mae Khachan Hot Spring voor een pauze en lunch.

Deze ‘Witte Tempel’ is bepaald geen doorsnee tempel. Deze moet je gewoon met eigen ogen gezien hebben. Deze witte tempel is niet alleen een tempel, maar ook een enorm kunstwerk. Een groots eerbetoon aan de boeddhistische leer én aan Thailand.

De Witte Tempel toont het pad naar de hemel. En daar kom je, volgens de boeddhistische leer, door je te focussen op de geest en af te zien van wereldse verleidingen, verlangens en hebzucht.

De achterliggende boodschap is tot in het kleinste detail af te lezen. De witte kleur, die voor de puurheid staat. De reflecterende spiegels, die voor wijsheid staan en letterlijk aanmoedigen tot reflectie. De handen, die symbool staan voor ongetemde verlangens. En de brug zelf, het ultieme symbool voor de cyclus van dood en wedergeboorte, naar een leven vol geluk. ( Ook hier zullen we een meditatie ondergaan op dit thema)

De volgende stop is een andere opmerkelijke tempel: de Wat Rong Seua Ten of de Blauwe tempel, kleiner maar niet minder indrukwekkend. Het is geschilderd in een opvallend saffierblauw met gouden versieringen. Het is de tempel van de dansende, springende tijgers. Wederom adembenemend mooi!

Vervolgens gaan we naar Huai Pla Kang

Wat een indrukwekkend en mooi grote witte Buddha dat al vanuit de verre omgeving te zien is. We gaan hier de Buddha ook van de binnenkant bezichtigen door met een lift 24 verdiepingen omhoog te gaan. Wat je daar te zien krijgt is zeker de moeite waard! Laat je verrassen!!!!

 

Accommodatie

Wij verblijven in een prachtige eco resort/retreat met allerlei verschillende unieke huisjes die temidden van de rijstvelden liggen met uitzicht op de bergen en een meer. De huizen bieden veel comfort en zien er goed verzorgd en authentiek uit.
Verder beschikken ze  over kingsize slaapkamers met een eigen badkamer. 

Slaapkamers

 * Tiny houses met 1 persoons slaapkamer en eigen badkamer – 2095. (vol)

 * Klein houten huis met 1 persoons slaapkamer en eigen badkamer -2095 (vol)

 * Ruime 2 persoons huizen en 2 single bedden met badkamer -1995. (nog  3 vrij)

 * Dorms: 4 single bedden en 2 douches -1795

Wil je alleen liggen in een 2 persoons huis dan komt er een toeslag bij van 475 euro.

FOTO’S ACCOMMODATIE

Hier een aantal foto’s van de mooie accommodatie

Vluchten

We vliegen vanuit Amsterdam naar Chiang Mai met KLM

Coaching

Deze prachtige weken worden begeleid door Sylvia Smit en Saskia van der Lei.

Sylvia heeft een praktijk in Bewustwording en Bewust Zijn en begeleidt de mensen om in hun eigen innerlijke kracht te komen en zich te herinneren wie zij werkelijk zijn, namelijk LIEFDE!!

Saskia is Yin Yoga docente.

Inschrijven spirituele reis naar Thailand

Ga jij mee? Schrijf je dan hier in in voor deze prachtige 16-daagse reis naar je ware Zelf!

€2095