Relatietherapie:  Als relatietherapeut zie ik tegenwoordig veel relaties stuk lopen. Na enkele mooie gelukkige jaren treden de eerste ruzies, irritaties en vraagtekens op. Deze ontstaan door hoge verwachtingen, oordelen en persoonlijke aannames. Je duwt op elkaars pijnplekken zonder dat je het in de gaten hebt.
Dat een liefdesrelatie vaak pijnlijk is, komt voort uit het ego’s verlatingsangst en vermeende behoeftes, voorwaarden, wensen en eisen. Al het lijden, verlatingsangst, jaloezie en zelfafwijzing wordt veroorzaakt doordat je niet herkent wie je werkelijk bent en je bij de ander onbewust hebt gezocht naar acceptatie, liefde, waardering en respect.

Deze pijnplekken hebben veelal te maken met onopgeloste pijnen uit de kindertijd, uit je verleden. Je projecteert jouw onverwerkte pijnen onbewust op je partner en/of anderen in de hoop gehoord, gezien en onvoorwaardelijk geliefd te worden. In de hoop dat te krijgen wat je zo hebt gemist.

Het is daarom belangrijk dat je je ego leert doorzien.
 

RELATIETHERAPIE WERKWIJZE

Tijdens de sessies wordt er gekeken naar jouw blokkades, je beperkende gedachten en patronen. Zowel in je persoonlijk leven als binnen je relatie. We onderzoeken en helen hierbij patronen waarin jullie zijn vastgelopen. Je leert liefdevol gewaar te worden van je eigen gedachten en gevoelens en dat je om gelukkig te zijn, niet hoeft te voldoen aan voorwaarden zoals een liefdesrelatie, maar dat je het ook kunt voelen in je eentje. Je hebt de ander niet nodig om een soort gat te vullen, want dat gat is er helemaal niet!
Je neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je eigen geluk en maakt het niet afhankelijk van de ander.

Van hieruit kun je elkaar echt weer zien, werkelijk naar elkaar luisteren en de ander in zijn waarde laten zodat hij of zij zichzelf kan zijn.

Iedereen heeft het recht om te zijn wie hij of zij is. Erkenning is een wezenlijk deel van een goede relatie

Je wordt zowel individueel als samen gecoacht om hierna beiden tot nieuwe inzichten te komen. Deze inzichten zijn nodig om de verbindingen in jezelf te herstellen en je zodoende in de relatie weer te kunnen verbinden. In de bijeenkomsten van 1 uur per keer, leer je wat je los mag laten om vanuit vrijheid je relatie opnieuw vorm te geven.

Mediation

Ook kan het zo zijn dat jullie voelen dat jullie klaar zijn met jullie relatie als partners. Dan toch is relatie therapie een mooie eye opener om de relatie met jezelf te helen en elkaar zonder verwijten, boosheid en schuld, maar in liefde en dankbaarheid los te laten.

Voor verdere informatie over mediation kun je mij bellen of mailen. Zie kontakt informatie.

Relatietherapie DEVINUS

Relatietherapie DEVINUS

DEVINUS heeft ook een prachtig BOEK en MEDITATIE CD over deze onderwerpen, klik hier!

 

relatietherapie | relatie therapie | relatietherapeut | relatie therapeut | mediation limburg

Relatie therapie en relatieweekend bij DEVINUS